Pagemaker/inDesign

Desktop publishing

Met desktop publishing, het vormgeven en drukklaar maken van drukwerk, is het voor Mac13 begonnen: cursusmateriaal, examenopgaven, brochures, flyers, menukaarten en tijdschriften. In de loop der tijd raakten we gespecialiseerd in het maken van boeken, vooral door de combinatie met tekstredactie die we konden leveren. Stapels boeken heeft mac13 geredigeerd en vormgegeven. Annelize is in 2005 gestopt met desktop publishing.

Boeken

Voorbeelden van ons dtp-werk zijn de boeken Burn Baby Burn! en iMovie '09.

Van sommige boeken waar we als auteur aan verbonden zijn, hebben we de desktop publishing verzorgd, zoals InDesign CS5, de basis, iLife '09 en Office 2008 voor de Mac.

In Het dtp-naslagboek, 2e editie hebben we samen met Jan Ris (van First Electronic Publishing Group) onze dtp-kennis en ervaring gebundeld.

Minder dan een week voor zijn overlijden heeft Andree bij Uitgeverij Pearson Education het boek HTML en CSS de basis 3e editie ingeleverd. Hij heeft het geschreven en vormgegeven. Helaas heeft hij het resultaat in druk nooit zelf gezien. Het verscheen in december 2012, een maand na zijn dood.